QUI SÓC?
PRESENTACIÓ ARTÍSTICA
Albert Claramont
Artista multidisciplinari: collages, assemblages, instal·lacions i poemes-objecte. Poeta, contista i performer. Activista cultural-solidari. Aprenent de tot i sobretot de teatre. Articulista de temes culturals. Faig tallers d’arts. Del col·lectiu VinyArtistics.
Multidisciplinary artist: collages, assemblages, installations and object-poems. Poet, storyteller and performer. Cultural-solidarity activist. Learning everything and especially theater. Article writer on cultural issues. I do art workshops. From the VinyArtistics collective.
Artiste multidisciplinaire: collages, assemblages, installations et objets-poèmes. Poète, conteur et interprète. Activiste de la solidarité et la culture. Tout apprendre et surtout le théâtre. Rédacteur d'articles sur les questions culturelles. Je fais des ateliers d'art pour enfants. Du collectif VinyArtistics.
https://albertclaramontarts.blogspot.com/
https://www.instagram.com/albertclaramont/
https://www.facebook.com/albertclaramontArts
https://twitter.com/AlbertClaramont
per a Vendes i contacte/ Sales & contact : albertclaramont@gmail.com o a Twitter, Blogger i Instagram o al watsapp 626984537
FONAMENT DE LA MEVA OBRA ARTÍSTICA
El meu treball, realitzat en forma de collages i/o objectes poètics, es basa en la utilització de materials bàsics reaprofitats, andròmines, papers, ferros o plàstics, barrejant la natura morta amb aquarel·les, pintures i estris en desús. Així doncs el meu art flueix a partir d´una relectura conceptual de les coses i les vides, bevent de l’anomenat Arte Povera, el Ready made i fins i tot el Dadà, sempre amb una funció transgressora. Com diu la poetessa nordamericana Joyce Carol Oates “LA FICCIÓ ES CONSTRUEIX AMB ELS MATERIALS DE LA REALITAT".
L´obra exposada darrerament és una nova sèrie feta a partir de la tècnica pròpia de l´Svelato.
A l’estil de què passa un cop l´any a Siena, Itàlia, quan es poden veure els marbres artístics al terra del Duomo, un cop treta la roba que els cobreix i protegeix.
En el mateix sentit, aquesta nova sèrie són treballs sortits a la superfície un cop “desvetllats” després d’un procés perquè aflori tot allò que s’amagava dins i sota la brutícia, la quotidianitat, l’absurd o els materials més innobles. Així doncs un cop esquinçat, rascat, estripat i humitejat el primer nivell, suren altres realitats, altres significats de sota la superfície.
L E S O B R E S
En tots els casos es tracta d’obra original, feta amb tècniques mixtes i pintura acrílica, muntats sobre cartó ondulat i altres superfícies, sempre amb materials reciclats i objectes trobats el que fa cada peça única. Fonamentalment són collages i els poemes-objecte són assemblages. Beuen de la influència del Dadà, l’Arte Povera italià o l’informalisme i a cops el surrealisme.
Algunes de les obres grans, emmarcades en negre i de 50 x 50, formen part de la sèrie “Svelato” en la qual es busca el que hi ha d’amagat darrere les coses quotidianes. Quasi sempre es treballa amb materials de rebuig, manipulats.
Totes intenten ser imatges gens convencionals, sigui pel vessant més provocador o per la poètica escrita, perquè aquest és un diàleg que he fet des de sempre, maridant art gràfica amb textos propis o escrits d’altres.
Les obres sobre tela són una nova etapa creativa desenvolupada des del canvi de vida i la vinguda a Tàrrega i l’Urgell.
He confeccionat un seguit d’assemblages de grans dimensions, que acompanyen una obra teatral en la seva posada en escena i n’enceto una nova sèrie en Art Tàctil. A part tinc les sèries “Temps”, “Freedom” i “Vinya, ví i vida” en la seva recta final .
ÀMBIT TEATRAL
Estudiant de teatre i performer, he dut a terme una versió de "Poeta en Nueva York" de Federico Garcia Lorca dins del curs de l'Aula de Teatre de LLeida.
Actualment, fent curs Inicial d'Interpretació a l'Escola el Timbal de Barcelona i el segon curs de CRUMA tallers de teatre de la Companyia Emilia Gargot, a Tàrrega.
Aquí teniu una breu improvisació realitzada online, fora de la classe degut a la Pandèmia del Corona Virus.
Performer i estudiant
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada